• CC img
  • CC img
  • CC img
  • CC img
  • CC img
  • CC img
  • CC img
  • CC img
  • CC img
  • CC img
  • CC img
  • CC img
  • CC img

PODMÍNKY PROGRAMU

  • Máš rád/a děti a jejich společnost.
  • Jsi veselý/á, přizpůsobivý/á, spolehlivý/á a otevřený/á.
  • Jsi připraven/a pracovat alespoň 9 týdnů v období od května/června do srpna.
  • Bude ti alespoň 18 let k datu 1. června 2019.

Support Staff – musíš být prezenčním studentem VŠ/VOŠ, nebo čerstvým absolventem (promoce v letním semestru) a schopný odletět do USA nejpozději 15.6.2019.

Camp Counselor – nemusíš být univerzitním studentem, podmínkou je angličtina na vysoké úrovni, předchozí zkušenosti s dětmi a schopnosti, které je dokážeš naučit. Možnost odletět do USA nejpozději 6.6.2019.

Pro podrobnější informace si, prosím, přečti smlouvu na sezónu 2019 - anglickou originální verzi pro Support Staff a její volný český překlad. A dále anglickou originální verzi pro vedoucí či její volný český překlad.

UZÁVĚRKA PŘIHLÁŠEK:

  • Pokud chceš jít na Camp Fair, tak přijímáme přihlášky do 25.1.2019. 
  • Po Camp Fairu přihlášky do programu přijímáme do 21.2.2019.

Jestliže splňuješ požadavky programu a jsi připraven/a na svoji cestu do USA, potom je tento program právě pro Tebe. Přihlas se na léto 2019 již teď.

Poté, co obdržíme Tvoji přihlášku, budeme Tě kontaktovat a domluvíme si s Tebou pohovor.

VÍZOVÉ POŽADAVKY A OMEZENÍ

K tomu, aby si se mohl/a účastnit tohoto programu a legálně pracovat v USA, musíš získat vízum typu J-1. Společnost CCUSA bude sponzorem Tvého víza a bude Ti asistovat při celém procesu žádosti o něj. Níže je pár informací o tomto vízu. Jestliže potřebuješ ještě více informací, kontaktuj pobočku CCUSA a nebo se podívej na stránky příslušné ambasády.

J-1 VÍZUM

  • Poté, co budeš umístěn/a, Ti vystavíme formulář DS-2019, který Tě opravňuje k žádosti o vízum J-1. Žádost se podává na americké ambasádě v Praze.
  • J-1 vízum Tě opravňuje pracovat v období, které je uvedené na Tvém formuláři DS – 2019 (maximální délka práce je 4 měsíce) a následuje 30 denní "grace period" – období určené k cestování. V průběhu této doby již nemůžeš pracovat a USA musíš nejpozději opustit v poslední den této lhůty.
  • V rámci programu dostaneš od CCUSA pojištění na celou dobu Tvé práce v táboře. Pokud jsi v USA déle než jen na práci (počítá se celá doba ode dne příletu do USA do odletu z USA), musíš se připojistit přes CCUSA, je to podmínka J-1 víz.
  • Délka tvých J-1 víz bude určena podle pracovních dat uvedených na Tvé smlouvě s táborem.
  • J1 vízum může být pak prodlouženo, pokud se rozhodneš pro práci na Postcampu.
  • K získání J-1 víza musíš projít osobním pohovorem s konzuly na americké ambasádě v Praze. CCUSA Ti bude dávat rady a poskytne asistenci s objednáním na pohovor a vyplněním všech potřebných dokumentů.
  • Budeš muset uhradit poplatky za proces vízové žádosti (US$160 k dnešnímu dni) přímo ambasádě.
  • Očekává se od Tebe, že budeš s Američany sdílet svoji kulturu, pomůžeš jim dozvědět se něco nového o lidech, kteří jsou odjinud než oni sami.
  • V případě, že jsi student na vysoké škole v ČR, můžeš se na program hlásit přes českou pobočku CCUSA, i když nejsi české národnosti. Je však pak nezbytně nutné žádat o víza v Praze (to platí i pro slovenské občany).